10 mars 2011

MELODIFESTIVALEN Entré för internationella juryn

Vid Melodifestivalens final på lördag träder den nyinförda internationella juryn i aktion. ”Tanken är att vi ska fungera som ett mini-Europa”, säger jurymedlemmen Emma O’Driscoll.

Svenska floppar i de senaste upplagorna av Eurovision Song Contest har medfört att den svenska finalen i år valt att arbeta med även en internationell jury. Den juryn står för hälften av rösterna medan allmänheten står för den andra halvan via telefon eller sms.

– Tanken är att vi ska lyssna på de svenska bidragen och fundera på vilket som fungerar bäst hos oss. Vi i Norge ska lyssna med norska öron och likadant i Ryssland eller Kroatien, säger till TT Spektra Stian Malme, ordförande för den norska juryn och fram till 2010 projektledare för Melodi Grand Prix, Norges motsvarighet till Melodifestivalen.

— Tanken är att vi ska fungera som ett Mini-Europa. Om jurygrupperna i de olika länderna gillar en viss låt kan den förhoppningsvis även fungera i Eurovision, fortsätter Emma O'Driscoll till TT Spektra.

Lars Nylin

Hela artikeln från TT Spektra
http://hd.se/noje/2011/03/10/juryn-som-ska-radda-sverige-i/