7 mars 2011

Svenska Houston tecknar världsavtal

Det svenska bandet Houston har tecknat ett världsomfattande avtal med Universal International / V2 / Spinefarm. I fredags gjorde bandet sin första brittiska spelning på den utsålda engelska klubben The Borderline.

Svenska Houston är en duo bestående av Freddie Allen och Hampus Hank Erix – två unga muskier influerade av melodisk hårdrock och AOR från framför allt 70- pch 80-talet. Nu släpps bandets självbetitlade debutalbum – producerat av den amerikanske västkust/AOR-legenden Ricky B. Delin och hyllat som AOR Album of Year av Classic Rock Magazine – internationellt med nytt omslag och två bonusspår.

På albumet gästspelar bl.a Tommy Denander (Paul Stanley), Tomas Vikström (Talk Of The Town) och Mats Olausson (Yngwie Malmsteen).
I Sverige gick albumet i september förra året in på SverigeTopplistans plats 16.

I april och maj gör Houston sex spelningar i Storbritannien som co-headline med Crash Diet. Förband är svenska Miss Behaviour. I sommar är bl.a Sweden Rock Festival, High Voltage Festival och Download Festival inbokat. Dessutom ska Houston vara förband till Cinderella den på Shepherds Bush Empire i London 25 juni.

Bandets bokningsagent är Steve Strange på X-Ray Touring (som även handhar Coldplay, Eminem, Journey m.fl).

Claes Olson