3 mars 2011

Timbuktu på EMI Music

När Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, i juni släpper sitt åttonde album blir bolaget EMI Music.

Timbuktus juni-album Sagolandet släpps via EMI Music, som nyligen tecknat avtal med Timbuktu.

Stefan Blom, VD på EMI Music Norden, kommenterar:

– Vi glädjer oss enormt att få börja jobba med Jason Diakité, aka Timbuktu – vi har följt hans karriär de senast åren och därför är det extra kul att han väljer att lägga nya albumet och hela backkatalogen, hos oss. Vi har som har hört ett antal smakprov och kan lova att de nya låtarna är lika berörande och medryckande som hans tidigare hits.

Björn Rogstad VD på EMI Music Norge och Head of Marketing EMI Norden:

– Jag har stor respekt för Timbuktu som person, artist och konstnär. Han har viktiga saker att berätta och är bra på att kommunicera. Dessutom har han vid upprepade tillfällen, som en av få, visat att hip-hop på modersmålet även kan resa över de nordiska gränserna.

Timbuktu säger:

– Jag är sjukt peppad angående att ha signat med EMI i hela Norden. Det är dags att vi inser att istället för att se Norden som fyra separata marknader borde vi behandla det som en gemensam marknad så mycket det går. Dessutom är min nya platta så jävla bra att alla borde få höra den.

Om det kommande albumet:

Sagolandet för mej är dels Lund där jag är uppvuxen, en plats där alla hade det bra, var välutbildade, var beresta men ändå saknade något. Dels anspelar titeln på mitt liv idag som i mångt och mycket är min egen kreation med det jobb jag har och mina förutsättningar, för det är väldigt mycket som en egen värld. Temamässigt handlar skivan om förändring. Att längta efter förändring, att vara rädd för förändring, att vara utled och trött på att allt är likandant men samtidigt förskräckt inför att det just ska förändras.

Låtarna på skivan är bla producerade av namnkunniga hip-hop-producenter som Patrik Collén, Tommy Tee och Nasty Kutt.

Redan den 9:e mars släpper Timbuktu ut spåret Dansa som download till sina fans, en försmak som sätter stämningen inför det kommande albumet. Dansa är ett samarbete med pianisten Jan Lundgren & Duo Pannacotta. Både låten och videon visar en ny, något mörkare sida av Timbuktu.

Lars Nylin