1 mars 2011

NYLIN MI korar musikbranschens Digitala Dynamos

Den digitala försäljningen har nu passerat den fysiska i den svenska musikbranschen. En hel industri har gått genom en mäktig förändring och ett antal personer har haft huvudroller i processen. Denna vecka presenterar MI – och rangordnar – dessa i den första upplagan av MI:s Digitala Dynamos.

När MI var en papperstidning rangordnades musikbranschens makthavare. Det var en ofta underhållande läsning, det måste vi upprepa, insåg vi vid ett redaktionsmöte. Men istället för att rakt av damma av det gamla konceptet har vi valt att uppmärksamma en sorts makthavare som knappast fanns på kartan på den tiden. De digitala makthavarna. Alltså de som i olika avseenden funnits i frontlinjen när den digitala försäljningen nu slutgiltigt passerat den fysiska.

Den ranking som vi valt att kalla för Digitala Dynamos är en blandning av personer på ledande positioner, digitala kreatörer, artistrelaterade visionärer och även några som kort sagt funnits med och stöttat ända sedan tiden då digital musikförsäljning påstods vara en fluga.

Den största äran för rangordningen ska MI:s digitala guru Daniel Johansson ha. Utan Daniels unika expertis hade vi aldrig vågat oss på att plocka ut detta all star team av framsynta branschkollegor.

Plats 20-11 presenteras i dag. Positionerna 10-1 får ni hålla er till tåls med till på torsdag. Innan dess har nog även spelbolagen dykt upp med oddsen på toppnamnen…

Om det även kommer andra rangordningar i MI? Var så säkra.

Lars Nylin