24 februari 2011

MUSIK & NÖJE Per Alexandersson ny underhållningschef på Liseberg

Per Alexandersson efterträder Curt-Eric Holmquist som underhållningschef på nöjesparken Liseberg i Göteborg. Per Alexandersson var med och startade Hultsfredsfestivalen 1986 och efter sejourer på bl.a Sveriges Radio och Malmöfestivalen återvände till hemkommunen som festivalchef några år i mitten av 00-talet.

– Att vara underhållningschef på Liseberg är verkligen ett drömjobb för mig. Jag har alltid varit fascinerad och imponerad av Liseberg som fenomen och jag ser fram emot det här som sjutton, säger Per Alexandersson i ett pressmeddelande.

Efter att ha varit involverad i Export Music Swedens första tid och därefter arbetat som egen företagare inom musikbranschen – efter de första åren i Hultsfred – blev Per Alexandersson chef för Malmöfestivalen, där han var tills han för några år sedan återvände en period till Hultsfredsfestivalen. Alexandersson har även arbetat som musikredaktör och musikchef på Sveriges Radios P3. Dessutom var han involverad i skivbolaget Nationals uppstart för snart tio år sedan.

Curt-Eric Holmquist, som tidigare var mest känd känd från tv-programmet Gomorron Sverige och sina sex år dirigent för orkestern i Melodifestivalen, hade uppdraget som underhållningschef på Liseberg i elva år.

Per Alexandersson tar över efter Holmquist 31 mars.

Claes Olson