24 februari 2011

Sound Pollution Songs ingår nya avtal

Sound Pollution Songs har förnyat sitt förlagsavtal med upphovsmännen för Zero Illusions samt tecknat nytt avtal med You Ate My Dog. Det sistnämnda bandet släppte i början av månaden albumet Like Torches [Snapping Fingers / Sound Pollution] och Zero Illusions släpper nästa vecka albumet Oblivion [ZI Productione / Sound Pollution].

Zero Illusions bildades i Göteborg 2004. Våren 2007 gav man ut debuten Prologue To Eternity och via det egna Sound Pollution-distribuerade bolaget ZI Productions släppte bandet 2008 uppföljaren Enter Eternity. ZI Productions är även etiketten för nu aktuella uppföljaren Oblivion som är producerat av Andy LaRocque (King Diamond, Evergrey m.fl).

Sound Pollution Songs har ingått förlagsavtal med upphovsmännen för verken på det nya albumet, som 4 mars släpps fysiskt/digitalt över hela hela världen genom Sound Pollution Distributions nätverk. Sound Pollution Songs och upphovsmännen har sedan tidigare ett förlagsavtal gällande verken på det förra albumet.

I Zero Illusions ingår sångaren Björn Asking, gitarristen Janne Janne Lüthje, basisten Tomas Reinerson och trummisen André Holmqvist.

You Ate My Dog har ingått förlagsavtal med Sound Pollutions Songs gällande sitt nu aktuella albume Like Torches [Snapping Fingers / Sound Pollution], vars utgivning firades med en exklusiv spelning tillsammans med Destine och We Are The Ocean på Klubben i Stockholm.

Under fjolåret uppmärksammades You Ate My Dog runt om i Europa och gjorde bl.a utsålda konserter i Holland (med Destine) och Storbritannien (där man turnerat med Adelaide). Tillsammans med bl.a Paramore och 30 Seconds To Mars medverkade man på Pier Pressure Festival. I vår planeras en Sverige-turné tillsammans med engelska We Are The Ocean.

Claes Olson

Länkar:
http://www.zeroillusions.com
http://www.youatemydog.se
http://www.youtube.com/watch?v=Q1ONg_Qcy40&feature=youtu.be&hd=1