15 februari 2011

Peter LeMarc i avtal med BMG

Peter LeMarc har tecknat ett förlagsavtal med BMG Rights. Avtalet är LeMarcs första ”riktiga” avtal och han öppnar även för synkupplägg.

Hela Peter LeMarcs repertoar ingår samarbetet och LeMarc kommer också för första gången någonsin att tillåta att musiken används i synkar för film, reklamfilm och annat.

– Det är smått fantastiskt att få jobba med Peter LeMarc nu. För vilket bolag som helst i världen, för vilken förläggare som helst så är det ju makalöst att få förtroendet som vi nu får i och med Peters val att öppna för synkar på ett annat sätt än han gjort förut och dessutom i en period när han börjat jobba på en ny platta. Att jag personligen tycker att han är i högsta klass som låtskrivare, sångare och artist behöver knappas tilläggas – jag bara nynnar på låten Stolt, säger Niclass Björlund, BMG Rights.

– Jag har tidigare varit aningen onödigt konservativ i min syn på min sångkatalog. Samarbetet med Niclass och de andra på BMG Rights Management öppnar ett nytt och spännande kapitel för mig och de sånger jag skrivit och kommer att skriva, säger LeMarc.

Peter LeMarc har förutom ett kort samarbete med Air Music i början av sin karriär inte tidigare varit förlagd. En drygt 20-årig karriär summerades 2010 i den Grammisbelönade boxen Starkare än ord. Utöver till sig själv har LeMarc skrivit låtar till artister som Svante Thuresson, Totta Näslund, Eldkvarn, Sven-Ingvars och Freddie Wadling.

Lars Nylin

På bilden från vänster: Petri Lunden (Hagenburg), Peter LeMarc, Susanne Ericsson (BMG), Niclass Björlund (BMG), Zet Alonzo (BMG), Karin Welden (BMG) samt Martin Christensen (BMG)