14 februari 2011

Svenskar uppmärksammade av Impala

Vid förra veckans Manifest-gala uppmärksammades tre svenska artister av de oberoende bolagens europeiska organisation IMPALA. The Concretes, Junip respektive Sofia Karlsson.

The Concretes med albumet WYWH [Licking Fingers] respektive Junip med Fields [City Slang] är båda nominerade till det nya priset European Independent Album of the Year. Bland övriga nominerade finns danska Efterklang, norrmannen Björn Eidsvåg, engelska Skunk Anansie respektive Underworld och amerikanska The National (som släpps av engelska 4 AD).

IMPALAS ordförande Helen Smith fanns på plats på Manifestgalan på Nalen i Stockholm och delade då även ut ett Impala Silver Award till Sofia Karlsson [Sally Wiola Music/Playground] för hennes album Söder om kärleken.

Smith sa:

– Jag har nöjet att presentera IMPALA:s Silver Ward till Sofia på Manifest, en gala som gör en fantastiskt jobb för att demonstrera dynamiken och den internationella genomslagskraften i den svenska oberoende musiken.

Lars Nylin