10 februari 2011

GULD & PLATINA Bo Kaspers Orkesters New Orleans passerar platinagränsen

Bo Kaspers Orkesters senaste album New Orleans [Svedala / Sony Music] har sålts i över 40 000 exemplar och passerat gränsen för platina. Häromdagen fick medlemmarna ta emot sina platinaskivor på Sony Musics kontor.

New Orleans är Bo Kaspers Orkesters nionde studioalbum och inspelat i den klassiska New Orleans-studion Piety Street Studios namn. Inspelningen och reseäventyret har förevigats i en dokumentärfilm av regissören Ulf Hansson. I mars visas filmen i SvT och samma månad medverkar dessutom orkestern i tv-serien Dom kallar oss artister (SvT, 21 mars).

New Orleans släpptes 20 oktober förra året och intog direkt försäljningslistans förstaplats. Medlemmarna har själva producerat albumet tillsammans med Robert Östlund och Per Lindholm.

– Albumet fick fina recensioner, nådde första platsen på listan och följdes av en utsåld Norden-turné. Det har varit ett bra år för Bo Kaspers Orkester, summerar en glad Per Lindholm på Mr Radar Music / Sony Music.

I helgen har Bo Kaspers Orkester premiär i Borås på en vinterturné som pågår fram tills i slutet av mars och omfattar spelningar i både Sverige och Norge.

Claes Olson