8 februari 2011

Mark Dennis ny VD på Sony Music

Sommaren 2010 lämnade Mark Dennis sin tjänst som digitalt ansvarig på Sony Music för att bli marknadsdirektör på Universal Music. Bara ett halvår senare står det nu klart att Dennis återvänder till Sony för att ersätta Hasse Breitholtz som VD.

I fredags nåddes MI av nyheten att Hasse Breitholtz försvinner från rollen som VD för Sony Music. Breitholtz hade haft den position sedan mars 2009. Då kom han från mediekoncernen MTG, men hade innan dess varit VD för skivbolaget BMG.

Det står nu klart att ersättare för Breitholtz blir dennes förre kollega på Sony Music, Mark Dennis. Dennis är brittisk medborgare men har varit i Sverige sedan 1999. Innan Sony Music arbetade han för STIM och Musicbrigade.

Såväl Mark Dennis som Hasse Breitholtz har meddelat att de i nuläget avstår kommentarer. Men Magnus Ribbeklint, marknadsdirektör på Sony Music säger till MI:

– Det stämmer att Mark Dennis sagt upp sig på Universal och inom kort börjar på Sony Music.

MI uppdaterar givetvis i ämnet så snart vi har mer information.

Lars Nylin