1 februari 2011

Close-Up Magazine blir radioprogram på Bandit Rock

Den svenska radiostationen Bandit Rock och hårdrockstidningen gör gemensak sak. På tisdag är det premiär för det nya radioprogrammet Close-Up som kommer att sändas två timmar varje vecka.

Close-Up Magazine är Skandinaviens äldsta hårdrocktidning och har sedan starten 1991 fokuserat helt på metal, hardcore, punk, industri och goth. I samband med årets tjugoårsjubileum börjar tidningen nu producera och sända ett eget program på Bandit Rock.

Programledare blir Nikki Wicked, känd som trummis i Crucified Barbara och tidigare värd för metalprogrammet Fuzz på MTV.

– Close-Up gör allt med passion för musiken. Det gillar vi. De ligger allltid i framkant så det kändes självklart att ge Close-Up ett eget program på Bandit. Vi kan förvänta oss massor med grym musik blandat med innehåll från tidningen, säger Bandit Rocks programchef Mattias Arwidson.

– Genom vårt samarbete med Bandit Rock är cirkeln sluten, säger Close-Ups chefredaktör Robban Becirovic. Tidningen föddes ur det populära radioprogrammet Power Hour i Norrköpings lokalradio i slutet av åttiotalet. Det känns grymt spännande att fira Close-Ups tjugoårsjubileum genom att vara tillbaka i etern och presentera Sveriges hårdaste radioprogram.

Claes Olson