1 februari 2011

Peace & Love och National arrangerar festival på Kuba

I gemensam regi med skivbolaget National arrangerar Peace & Love i Borlänge i mars en stor musikfestival under namnet Peace & Love Havanna på Kuba. Hittills klara för festivalen är den kubanske storstjärnan X-Alfonso samt svenska Timbuktu & Damn!, Looptroop Rockers och The Baboon Show.

– Att åka till Havanna och spela tror jag blir en av de absolut största saker som har hänt mig i mitt musikaliska liv, säger Jason Timbuktu Diakité. Att säga att det ska bli kul är en underdrift. Det kommer att bli omvälvande!

– Våra grundvärderingar är inte geografiskt bundna, säger Urban Näslund, projektansvarig från Peace & Love. Det ska bli pännande och intressant att göra det på Kuba. Kuba är också ett musikaliskt land med stolta traditioner inom musiken

Den kubanska stjärnan X-Alfonso – officiell UNICEF-ambassadör på Kuba – är en av medarrangörerna på plats och kommer även att spela på festvalen. Förra sommaren turnerade X-Alfonso i Sverige i Nationals regi och gjorde bl.a en spelning på Peace & Love i Borlänge.

– Jag älskade det! minns han. Stämningen på plats, alla glada miner och mixen av musik inspirerade mig, och jag började drömma om ett liknande evenemang på Kuba. Nu är det verklighet och det känns helt fantastiskt.

Klara artister för Peace & Love Havanna är hittills Timbuktu & Damn!, Looptroop Rockers, X-Alfonso och The Baboon Show. Totalt kommer cirka 6 kubanska och 5 svenska akter att uppträda på festivalen, som äger rum i Los Jardines de Las Tropical i Havanna 25-26 mars. Entréavgiften är 20 kubanska pesos (cirka 6 svenska kronor). Las Tropical har kapacitet att ta emot 10 000 besökare per dag.

Peace & Love har tidigare arrangerat projekt i Chile, Kina och Texas, USA. Tanken är att Peace & Love Havanna ska bli ett årligt återkommande arrangemang på Kuba.

National-kontrakterade The Baboon Show har tidigare turnerat utomlands i bl.a Kina och Frankrike. The Baboon Show var nominerade som bästa rockakt på P3 Guld i år och är även nominerade i kategorin Årets rock/punkrock på Manifestgalan som arrangeras av SOM (Sveriges Oberoende Musikproducenter) på fredag.

The Baboon Show finns även med i programmet när Peace & Love och National den här veckan gör gemensam sak och arrangerar en gala på Södra Teatern i Stockholm, torsdag kväll. På scenen står dessutum Little Marbles, Anna Ihlis och Twin Flower Band.

Claes Olson