31 januari 2011

Coldplay huvudnummer på Where The Action Is

Göteborg får ytterligare en minifestival när Where The Action Is nu flyttar från Stockholm till Azaleadalen i västkustmetropolen. Engelska Coldplay blir huvudnumret.

Where The Action Is var åren 2004 – 06 en turnerande minifestival. 2008-2009 fanns den i Stockholm med namn som Foo Fighters och Duffy. 2010 ersattes den i Stockholm av Sonpishere men nu dyker den alltså åter upp fast denna gång i Göteborg den 28 juni och kolliderar därmed med inledningsdagen av Peace & Love i Borlänge. Arrangörer av Where The Action Is är samma Luger som senare i sommar är ansvariga för Way Out West på samma spelplats.

– När Coldplay bjuder upp till dans så tackar vi inte nej, och att få dansa en sommarkväll i Azaleadalen känns som en dröm. Det är oerhört stort att Coldplay äntligen gör en festival i Sverige. Vi gjorde Coldplays första Sverigespelning år 2000 inför ett par hundra pers på Kägelbanan i Stockholm och nu åker vi tillsammans till Göteborg för en endagsfestival där vi samlar 30 000 människor. Det blir en bra fest, SÄGER Joel Borg på Luger.

– Detta visar att Göteborg vill och vågar pröva nya vägar i utvecklingen som evenemangs- och musikstad. Framgången med Way Out West har visat att Slottsskogen fungerar bra för musikfestival. Nu vill Luger pröva ytterligare ett koncept och det är vi glada för, säger Sabine Söndergaard, vd för Göteborg & Co.

Resten av programmet för Where The Action Is kommer att offentliggöras inom de närmaste veckorna. Biljetterna kommer att kosta 950 kronor och släpps den 7 februari.

Lars Nylin