24 januari 2011

IFPI Kolla skivutgivningen på Kolingsborg

Rockklubben Kolingsborg i Stockholm är platsen att vara på torsdag morgon för den som vill ha koll på vårens svenska skivutgivning.

De senaste åren har skivbolagens organisation Ifpi hållit presentationer på Kulturhuset. Nu flyttar man till Kolingsborg vid Slussen, en ärevördig rocklokal där sådana som New Order, Nico och nyligen punkpionjärerna The Boys framträtt.

Förutom att man som vanligt får reda på vad skivbolagen släpper det närmaste halvåret bjuds det också på framträdanden av skivaktuella artister – liksom några nyheter för statistiksugna.

– Det erbjuds ett unikt tillfälle att få så gott som hela musikvåren summerad och en möjlighet att träffa representanter för musikbolag. Men vi kommer också att presentera försäljningsstatistik och årstopplistan för 2010, berättar Lisa Cronstedt, informationsansvarig på Ifpi.

Från arrangerande Taste PR avslöjar Marianne Djudic att artisterna som framträder är Edith Backlund (Cosmos) Autisterna (Groover), Ljusår (Playground) respektive Armand Mirpour (Warner),

Tiden är 09.00 och Ifpi bjuder på frukost. Entrén sker via store entrén i Gula gången i Slussen.

Lars Nylin