20 januari 2011

Göran Sverkmans nya bolag i samarbete med Plugged Music

Efter mer än 35 år i musikbranschen startar Göran Sverkman nu det egna bolaget Sverkman Consulting Agency och inleder verksamheten med att teckna ett samarbetsavtal med Plugged Music.

Göran Sverkman har arbetat mer än 35 år i musikbranschen. På sjuttiotalet inledde han karriären på butikssidan, då han bl.a grundade legendariska Skivspåret i Stockholm. De senaste åren har han främst arbetat med distribution. Efter några år på Naxos Sweden och CMM var han fram till hösten 2009 vd för CDA/Compact Distribution.

Nystartade Sverkman Consulting Agency kommer att erbjuda konsulttjänster för såväl svenska som internationella bolag, men även arbeta med distributionssidan.

– Jag gläder mig mycket åt samarbetet med Plugged Music och ser med spänning fram emot vad bolagen tillsammans kommer att åstadkomma, säger Göran Sverkman.

Plugged Music, som drivs av paret Teijo Agélii-Leskelä och Lena Agélii i Saltsjö-Boo, är distributör av cd, dvd, vinyl och böcker. Bolaget har ett förflutet som produktions- och skivbolag, men sedan 2008 utgör distributionen den huvudsakliga verksamheten.

Hösten 2009 övertog Plugged många bolag från CDA, som efter statens beslutat lägga ner sitt stöd till verksamheten – med främst klassisk musik, men även både jazz, visa, världsmusik och pop – förklarades i konkurs.

Plugged Music har nyligen även övertagit hela den tidigare distribuerade katalogen från Four Leaf Clover och under hösten tecknat avtal med en rad nya bolag, som till exempel Jonas Kullhammars Moserobie.

– Med sin bakgrund och erfarenhet från branschen är Göran Sverkman en perfekt samarbetspartner för oss, säger Plugged Musics vd Teijo Agélii-Leskelä. Vi är mycket glada att ha knutit honom till oss!

Förutom ovannämnda Moserobie (Jonas Kullhammar) samarbetar Plugged Music idag med bl.a Andromeda Music, (Ralph Lundsten), Dominique Records (Carl-Axel & Monica Dominique), Four Leaf Clover (Lasse Samuelsson), PB7-PB8 (Patrik Boman), Apart Records (Joakim Milder), Razdaz Records (Avishai Cohen), WC Musik (Wille Crafoord), Northern Light (Py Bäckman) och Serpentine Music (Christer & Jenny Lundblad).

Claes Olson