18 januari 2011

MUSIKINDUSTRI Norskt-svenskt möte vid P3 Guld

The New Union är en ny mötesplattform för svensk och norsk musikbransc. Den anordnas kommande helg i Göteborg i samband med P3 Guld då Sveriges Radios musikgala samlar stora delar av den svenska musikbranschen.

P3 vill erbjuda ett mervärde i form av en mötesarena där man ska ha både möjligheter att knyta kontakter över gränserna och att diskutera musik och radio. För att kunna knyta så många kontakter som möjligt och lära sig så mycket som möjligt kommer fokus att ligga på möten i ”Quickie-sessions.” Det innebär i korthet rundabords-möten med några ”panelister” som inleder vid varje bord, presenterar sig och berättar vad man arbetar med, och sedan får alla runt bordet ställa varsin fråga. Alla byter kontaktuppgifter, och sedan byter panelisterna bord.

The New Union börjar redan fredag den 21 januari då det arrangeras ett mingel i samband med att Sveriges Radio bjudit in NRK för att producera P3 Live Sessions med svenska Me And My Army och norska John Olav Nilsen & GjengenBrew House i Göteborg. Lördagen inleds med gemensam lunch, inledningstal och sedan Quickiesessions innan det är dags för seminarium om public service.

Till The New Union kommer bland andra Bjørn Rogstad, Nordenchef för marketing på EMI, Trond Tornes från Phonofile, Gunnar Greve Pettersen från Made, Erlend Mogård Larsen från by:Larm, Kathrine Synnes från bpop mentometer, forskaren och MI-medarbetaren Daniel Johansson, Cecilia Ancker från Universal Music Publishing, Jonas Holst från Sony ATV, Emil Larsson från Live Nation och David Mortimer-Hawkins från Sony.

Sveriges Radio står för värdskapet för ett seminarium om public service på The New Union. Seminariet fokuserar på ung public service-radio och rollen som kulturförmedlare, med särskild betoning på musik. Vad skiljer de unga P3 kanalerna i Sverige och Norge från den kommersiella radions musikutbud? Behövs särskilda public service-kanaler för unga? Hur förändras P3s roll när unga ändrar konsumtions- beteende? Hur ser musikbranschen och utövarna på radion? Panelen består av bland andra Anna-Karin Larsson, chef för SR Musik, Jonas Westman, gruppchef SR Musik, Mats Borch Bugge, musikchef NRK P3, samt Per Sinding Larsen, SVT.

Det är kostnadsfritt att deltaga. Plats för The New Union är Brewhouse, Åvägen 24 i Göteborg. Anmälan sker till www.thenewunion.se.

Lars Nylin