18 januari 2011

Eagles live i Sundsvall

– Det här är det största jag hittills har gjort. Eagles fyllde Globen två gånger 2008. Jag räknar med ett fullsatt Norrporten Arena och ännu en folkfest till Sundsvall, säger konsertarrangören Anders Tjacka.

Eagles – Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh och Timothy B. Schmit – har utlovat bandets hits men också solohits av bandets medlemmar. Eagles har sålt över 120 miljoner album världen över.

– Det är en stor bedrift att lyckas få Eagles, ett av de största rockbanden genom tiderna, till en relativt liten stad som Sundsvall. Raden av lyckade konserter med Elton John, Rod Stewart och Roxette är så klart anledningen till att det blivit verklighet, säger Tor Nielsen på produktionsbolaget Live Nation.

Norrporten Arena kommer att riggas inför konserten med både sitt- och ståplatser. Förutom sittplatser på läktarna byggs en parkett med plats för 2000 sittande gäster närmast scenen. Totalt finns det plats för 20000 personer i publiken. Publikrekordet för Norrporten sattes 2004 då 24000 såg Gyllene Tider. Biljetter släpps till försäljning den 25 januari.

Lars Nylin

– Det här är det största jag hittills har gjort. Eagles fyllde Globen två gånger 2008. Jag räknar med ett fullsatt Norrporten Arena och ännu en folkfest till Sundsvall, säger konsertarrangören Anders Tjacka.

Eagles – Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh och Timothy B. Schmit – har utlovat bandets hits men också solohits av bandets medlemmar. Eagles har sålt över 120 miljoner album världen över.

– Det är en stor bedrift att lyckas få Eagles, ett av de största rockbanden genom tiderna, till en relativt liten stad som Sundsvall. Raden av lyckade konserter med Elton John, Rod Stewart och Roxette är så klart anledningen till att det blivit verklighet, säger Tor Nielsen på produktionsbolaget Live Nation.

Norrporten Arena kommer att riggas inför konserten med både sitt- och ståplatser. Förutom sittplatser på läktarna byggs en parkett med plats för 2000 sittande gäster närmast scenen. Totalt finns det plats för 20000 personer i publiken. Publikrekordet för Norrporten sattes 2004 då 24000 såg Gyllene Tider. Biljetter släpps till försäljning den 25 januari.

Lars Nylin

The Eagles ger en enda konsert i Sverige under sommaren 2011. Platsen för evenemanget är Sundsvall och Norrporten Arena den 17 juni.