13 januari 2011

Alice Cooper till Getaway Rock

Getaway Rock Festival, vars premiär i somras lockade över 10 000 personer till Gasklockorna i Gävle, har presenterat fyra nya bokningar. Utöver amerikanska Hellyeah och Corrosion of Conformity samt svenska Graveyard är det nu klart att även rocklegenden Alice Cooper kommer.

Med artister som Slash, Megadeth och Motörhead samt en rad svenska band blev Getaway Rock Festival 2010 en av fjolårets mest lyckade sommarfestivaler.

– Att 2011 års upplaga av Getaway Rock Festival kommer hålla en än högre kvalité har hela tiden varit målet, säger festivalgeneralen Tomas Jernberg. Att vi idag kan bekräfta akterna nämnda ovan borgar för att alla förväntningar kommer att infrias.

– Det känns stort att kunna erbjuda Alice Cooper i Gävle i sommar. Uttrycket "en levande legend" känns nött och slitet, men i just det här fallet finns det liksom inget annat att säga. Att han sen än idag en högintressant artist, som kommer att erbjuda en minst sagt spektakulär show gör inte saken sämre

– Det kommer återigen bli en sommar i hårdrockens tecken. Vi har många tunga och spännande bokningar på ingång, det vi ser nu är bara början, hälsar Tomas Jernberg.

Sedan tidigare är följande artister bekräftade till festivalens tre scener: Immortal (Norge), Heaven Shall Burn (Tyskland), Death Angel (USA), Ghost, Youth Of Today (USA), Entombed, Aura Noir (Norge), Marduk, Vomitory, Desultory, Blowsight och FKÜ.

Getaway Rock Festival 2011 arrangeras 7-9 juli vid Gasklockorna i Gävle.

Claes Olson

Länk:
www.getawayrock.se