11 januari 2011

Robyn A&R-folkets favorit

För tionde året har tidningen Aftonbladet bett skivbolagens A&R-avdelningar att de ska avslöja vilka artister från andra bolag som de är mest sugna att jobba med. Robyn vann i år enkäten för tredje gången.

Aftonbladets gallup går i korthet ut på att skivbolagsrepresentanter, företrädesvis A&R-personal, gör "önskelistor" över vilka redan kontrakterade artister som de skulle värva om de fick chansen. Robyn vann årets gallup precis som hon gjorde 2010 och 2008. Robyn har genom åren stadigt legat på topplaceringar.

Aftonbladet har bett Robyns upptäckare Peter Swartling om en kommentar om varför just Robyn anses så intressant. Han svarar:

– Hon har alltid haft en väldigt stark känsla för sitt uttryck både genom sång, text och melodier. Hon går sina egna vägar och gör den musik hon är intresserad av. Om man har något att säga blir det intressant.

Robyn har i dag sitt eget bolag, Konichiwa, som samarbetar med EMI. Swartling tror att chansen är liten att Robyn arbetar tätare med ett skivbolag än så:

– Jag kan inte se varför hon skulle vilja knyta sig till något bolag. Hon behöver inte det, säger han.

Topp 5 i 2011 års enkät:

1. Robyn
2. Swedish House Mafia
3. Lykke Li
4. Ghost
5. Thåström

Lars Nylin