14 december 2010

Sator till Wild Kingdom/Sound Pollution

Den 18 februari släpper SATOR sitt nya album Under The Radar på Wild Kingdom Records i samarbete med Sound Pollution.

– Grymt kul att äntligen få jobba tillsammans med Sator, tidigare har vi bara festat ihop! Och alla känner ju till Sator det enda klassiska rockbandet vi har kvar och så det här kommer att bli en riktigt rolig resa, säger Calle SchewenSound Pollution.

En turnéplan ska presenteras i samband med att skivan släpps. Runt 20 konserter är redan inbokade.

– Nästa år ska vi spela i varenda håla från Kiruna till Ystad som är stor nog att ha en korvkiosk. Vill de ha oss så kommer vi, säger Chips Kiesbye i Sator, Borlängebandet som på 90-talet (då på Warner Music) etablerade sig som ett av landets populäraste rockband.

I pressmeddelandet kommer det även ”En lektion i att vara ett rockband” från Wild Kingdom:

”I en tid där en krisande musikbransch både fumlar i mörkret, greppar efter halmstrån och tillämpar olika former av konstgjord musikalisk andning för att lansera nya och återuppväcka gamla artister är det enligt min mening så fruktansvärt skönt och befriande att det finns band som SATOR. Bandet har inte något mål på grund av den enkla anledningen att det inte behöver något. Efter over 20 years of rock n´roll är SATOR helt enkelt för länge sedan färdigt som band och har inget att vare sig bevisa, uppnå, förlora, vinna eller försvara. Ett band som slitit hårt på vägarna och i studion och därigenom agerat soundtrack till 100 000-tals svenskars uppväxt, fester, festivaler, lördagskvällar och dessutom inspirerat (och genom Chips Kiesbye även producerat) en hel generation av ”framgångsrika” svenska band behöver inte ha vare sig något mål eller något att bevisa. I SATORs fall ska vi utomstående faktiskt bara lyfta på hatten, kolla in kommande albumet och ta oss till bandets konserter och därigenom visa vår uppskattning för detta klassiska svenska rockband och dess genuint fenomenala bandmedlemmar.”

Lars Nylin