9 december 2010

Triada utvidgar verksamheten

Med nya rekryteringar breddar Triada Communication (f.d. Triada Promotion) sin verksamhet. Nu återetablerar man sitt stockholmskontor som komplement till huvudkontoret i Göteborg och vidgar ramarna med management, bokning och labelmanagement.

Triada Communication (f.d. Triada Promotion) startade för snart fem år sedan under namnet Triada Promotion. De senaste åren har man arbetat med allt från In Flames, Slash, Gorgoroth och Mustasch till Melissa Horn, Orionteatern och Stockholms Konserthus.

Fram tills nu har verksamheten varit fokuserad på PR, men med nya rekryteringar kommer företaget efter årsskiftet även att börja titta på management, bokning och labelmanagement.

– Vi har under åren märkt av ett stort behov och en efterfrågan av en mer omfattande service, inte minst i de sammanhang då vi arbetat tillsammans med internationella varumärken och skivbolag, säger Per Bussmann, Triadas COO och allt i allo. Så det känns som att det är läge att utvecklas åt det hållet.

– Även enskilda band och artister på olika nivåer har efterfrågat en samlad kompetens och det är ju såklart A och O att kunna tillgodose klienternas önskemål. Dessutom är det extremt stimulerande att på daglig basis kunna bolla idéer mellan olika kunskapsområden inom företaget.

I samband med nyrekryteringarna kommer Triada att återetablera sitt kontor i Stockholm för att komplettera huvudkontoret i Göteborg.

– Det känns såklart grymt. Även om det går alldeles utmärkt att sköta verksamheten från Göteborg, så känner våra klienter en viss trygghet i att vi finns på fler ställen i landet. Närhet är bra och det är alltid trevligt att kunna ses över en kopp kaffe. Vi kommer dessutom att vara involverade i en del nordiska projekt framöver och jobba en hel del över gränserna och det faller sig ofta ganska naturligt att utgå från Stockholm i sådana sammanhang. Hela den här prylen känns helt rätt och 2011 kommer sannolikt att bli det mest spännande året hittills för Triada, konstaterar Bussman.

– Med den nya kunskapen och rutinen som Triada har lyckats värva kan verkligen vad som helst hända, och det är under sådana förutsättningar som detta jobbet är det bästa och roligaste i världen.

Förutom Per Bussman ingår idag även följande kvartett i teamet: Anna Synnerö (Fotodiket), PR, Jenny Walroth (f.d. label manager för Century Media i Norden), labelmanager/PR, Johanna Lindh (f.d. Seratone Management, Getaway Rock Festival), management/PR och Sam Venegas (All Systems Go), bokning/PR.

Claes Olson