9 december 2010

Visartister samlas hos Goatbridge

Lars Demian, Dan Viktor, Sanna Carlstedt, Frans Haraldsen och Johan Johansson gör gemensam sak och samlas under ett och samma bokningsparaply hos Goatbridge Productions. Sedan tidigare är även Jack Vreeswijk knuten till bolaget.

I och med den nya överenskommelsen kan Goatbridge nu kan boka artisterna både var för sig eller i olika konstellationer. Nästa sommar är till exempel Sanna Carlstedt, Frans Haraldsen, Dan Viktor och Johan Johansson bokade som ett paket till Peace & Love.

– Det hela började med att Johan Johansson kontaktade oss och presenterade idén. Saken var den att jag gått i exakt samma tankar själv vilket gjorde att det kändes som en självklarhet att realisera projektet, säger Fredrik Gleisner på Goatbridge.

– För artister i vår genre har det inte funnits någon tillräckligt kunnig bokare på många år, säger Johan Johansson. Därför har vi hittills skött våra bokningar själva.

– Då vår typ av artister är ett kollegialt släkte, och gärna spelar tillsammans, kändes det bäst att vi alla hamnade på Goatbridge – ett lagom stort bolag med förståelse för vår ganska speciella arbetssituation.

– De flesta av oss känner människorna bakom Goatbridge sedan tidigare, berättar Johansson. Det här projektet kräver att vi både har förtroende för och gillar de vi ska samarbeta med. Nu ser vi fram emot att med gemensam kunskap och kraft utveckla det ultimata sättet att föra ut vårt artistkooperativ – och se vad det kan leda vidare till i framtiden.

Det oberoende bokningsbolaget Goatbridge Productions grundades i Getbro, Dalarna 1999, men är sedan i höstas baserat i Stockholm.

Claes Olson