2 december 2010

EUROPAVOX Jaqee och Wildbirds and Peacedrums i Bryssel

Ikväll inleds den stora pan-europeiska musikfestivalen Europavox i Bryssel. Artister och deltagare kommer från ett tjugotal europeiska länder. Under premiärkvällen står svenska Jaqee på scenen och på lördag avslutas festivalen med Wildbirds and Peacedrums.

Sommartid arrangeras Europavox årligen i franska Clermont Ferrand. Förra hösten arrangerades den första Europavox utanför Frankrike, då Stockholm under ett par dagar stod värd med konserter och seminarier på Debaser Medis. Från Sverige har bl.a I’m From Barcelona, Loney Dear, Shout Out Louds och Cirkus medverkat på tidigare Europavox.

Festivalen, som arrangeras i samarbete med bl.a Europakommissionen och den franska upphovsrättsorganisationen SACEM, utgör en plattform och mötesplats för europeisk independentbransch och på programmet står även ett flera olika workshops.

Claes Olson

Länk:
www.europavox.com