2 december 2010

BYLARM Internationell musikbransch till Oslo i februari

Programmet på by:Larm 2011 i Oslo 17-19 februari fortsätter att växa. Tidigare i veckan tillkännagavs nomineringarna till det nya musikpriset Nordic Music Prize. Nu rapporter man att flera internationella gäster och musikbolag har bekräftat sin medverkan.

By:Larm, Oslo 17-19 februari ser även i år ut att bli den både viktigaste och intressantaste mötesplatsen för musikbransch i Skandinavien.

– Flera internationella gäster till by:Larm är nu klara, konstaterar festivalgeneral Erlend M Larsen. Några av namnen är dessutom verkligen heta.

Listan över skivbolagsrepresentanter innehåller bl.a namn som Jonathan Galkin (DFA Record), Laurence Bell (Domino Records), Jeannette Lee (Rough Trade) och Mick Pickering (Columbia Records).

Av synk- och förlagsintresse är Kyle Hopkins (Microsoft), Ben Bleet (Howling Monkey (Hyundai, T-Mobile), Johan Borg (Riviera), Ralphi Lima (Ea Games), Amy Rosen (Grey, Titanic) och Laura Webb (500 Days of Summer, The Hills).

Dessutom kommer bl.a följande agenturer att finnas på plats: CAA, ITB, The Agency Group, Primary, William Morris Agency, 13 Artists, Elastic Artists, Free Trade Agency, Windish Agency, Live Nation US, Q Junctions, Tout Part Out, Electric Chair och Mikrokultur.

På mediasidan har Matthew Schnipper (The Fader), Rob Young (Uncut & The Wire), Victoria Segal (Q & MOJO), Nancy Baim (onlinefandom.com), Paul Resnikoff (editor digitalmusicnews.com) och Andres Lokko (Svenska Dagbladet) bekräftat sin medverkan. Dessutom kommer bl.a 4AD-designern Vaughan Oliver, Gavin Bain (författare till California Scheemin) och den engelske musikbranschlegenden Simon Napier-Bell.

Claes Olson