29 november 2010

MELODIFESTIVALEN Delfinal 3 och 4 avslöjade

I måndags presenterade SVT startfälten för Deltävling 3 och Deltävling 4 i Melodifestivalen 2011. Bl. a. avslöjades att låtskrivaren RedOne står för ett av bidragen. Ett av finalbidragen diskades senare.

Vid en presskonferens på måndagen avslöjades de sista komponenterna i 2011 års Melodifestival. Inför deltävlingarna 3 och 4 tillkom etablerade namn som Shirley Clamp (som del i trion Shirley’s Angels), dansbandet The Playtones, Eric Saade och Linda Sundblad.

Mest uppmärksamhet fick ändå en som inte kommer att förekomma på scenen. Den svensk-marockanske låtskrivaren RedOne – kompositören bakom merparten av Lady Gagas hits – har tillsammans med A & R-mannen och förre Idol-jurymedlemmen Peter Swartling skapat gruppen Love Generation, som kommer att tävla i deltävling 4 i Malmö. Bidraget är uppenbarligen så sent bekräftat att låten ännu inte har en titel.

Bidraget Don´t Stop, som skulle framföras av Anders Ferenette, diskades dock senare på måndagen.

– Det visar sig att bidraget har varit publicerat på nätet. Det är inte tillåtet, eftersom Melodifestivalbidragen måste vara opublicerade, säger Thomas Hall, tävlingsansvarig och projektledare i ett pressmeddalande.

Vilket bidrag som kommer att ersätta det diskade bidraget ”Don´t Stop” meddelas senare.

– I detta specifika fall har vi valt artist och upphovsmän ihop, och om de kan leverera en ny lika bra låt är de välkomna att tävla. De har en cirka vecka på sig, säger Christer Björkman, tävlingsproducent.

MI återkommer med en sammanställning av vilka skivbolag och förlag som representerar finallåtarna.

Lars Nylin

Deltävling 3 – Linköping

Enemy – Sara Lumholdt
I Though´t It Was Forever – Shirley´s Angels
Lucky You – Linda Sundblad
No One Else Could – Sebastian Karlsson
Popular – Eric Saade
Spring för livet – Sara Varga
The King – The Playtones
Tid att andas – Simon Forsberg

Deltävling 4 – Malmö

Alive – Linda Pritchard
Better Or Worse – Julia Alvgard
Don´t Stop – Anders Fernette – DISKVALIFICERAD
E de fel på mig – Linda Bengtzing
I Surrender – Lasse Stefanz
Leaving Home – Nicke Borg
The Hunter – Melody Club
Saknar titel – Love Generation