25 november 2010

Thåström byter management

Efter tio framgångsrika år tillsammans har Thåström och managern Pange Öberg avbrutit sitt samarbete. Istället kommer nu Niklas ”Pankan” Bergson och Per Hägglund att gemensamt dela på manageruppdraget.

Niklas ”Pankan” Bergson är idag aktiv som bl.a arrangör, promotor och klubbfixare i Karlstad. Han har tidigare arbetat som turnéledare åt Thåström och även drivit skivbolaget Dust Music tillsammans med honom.

Per Hägglund har en lång erfarenhet i musikbranschen – både som musiker, artist och låtskrivare. Sedan flera år tillbaka arbetar han med musikers rättigheter på Digfi och SAMI, där han även fortsättningsvis kommer att finnas kvar.
På 80-talet spelade Hägglund först tillsammans med Thåström på Ebba Gröns tredje album och sista turné, sedan blev båda medlemmar i Imperiet. Sedan i slutet av 90-talet har han både komponerat och producerat låtar till Thåströms soloprojekt, samt medverkat på ett antal turnéer.

– Thåström har under drygt trettio år nått sin unika särställning i Skandinavien genom att hela tiden envist gå vidare med sin musik och på så sätt nå en ny publik och samtidigt utmana den gamla, kommenterar Per Hägglund och Niklas ”Pankan” Bergson. Vi tänker se till att det finns förutsättningar för detta fortsättningsvis!
– Stå aldrig still!

För närvarande arbetar Thåström med nytt material till ett kommande album, som blir uppföljare till fjolårets dubbelt grammisbelönade Kärlek är för dom [Universal Music].

Claes Olson