23 november 2010

Artistmagasinet 2 om Elvis

I Artistmagasinets andra utgåva Elvis 1956-1959, som utkommer den 6 december, berättar bland annat journalisterna Sten Berglind, Jan Gradvall och Jonas Cramby hur det gick till när Elvis Aaron Presley 1956 fick sitt genombrott; hur det såg ut och hur det lät.

Med magasinet medföljer en CD innehållande 12 av Elvis största hits. Låtarna är avspelade från de amerikanska originalsinglarna ”i ren och oförfalskad mono”, som det sägs i ett pressmeddelande. Ljudet är med andra ord exakt detsamma som när skivorna för första gången snurrade igång i Elvis Presleys Amerika. Alla låtar illustreras med bilder på originalkonvolut och låttexter.

Magasinet på drygt 100 sidor plus CD-skiva kostar 99:- i butik och distribueras via Sony Music / Interpress, det finns i butik från den 6 december.

Johannes Sjöberg, en av grundarna av Artistmagasinet, säger:

– Artistmagasinet har som idé att ge ut ett musikmagasin där man i varje nummer lyfter fram en utvald artists form, bild och text tillsammans med själva musiken. Att ett nummer, någon gång, skulle handla om Elvis var oundvikligt. Att det blev redan andra utgivningen berodde på flera faktorer. Till exempel att Sten Berglinds nya bok Uppväxt med Elvis utkom i september varför Sten gav tillträde till en av Skandinaviens största samlingar av Elvis memorabilia. Artistmagasinet fick också möjlighet att skicka med 12 klassiska Elvis inspelningar med nya numret av tidningen. Det avgjorde saken.

Lars Nylin

I Artistmagasinets andra utgåva Elvis 1956-1959, som utkommer den 6 december, berättar bland annat journalisterna Sten Berglind, Jan Gradvall och Jonas Cramby hur det gick till när Elvis Aaron Presley 1956 fick sitt genombrott; hur det såg ut och hur det lät.

Med magasinet medföljer en CD innehållande 12 av Elvis största hits. Låtarna är avspelade från de amerikanska originalsinglarna ”i ren och oförfalskad mono”, som det sägs i ett pressmeddelande. Ljudet är med andra ord exakt detsamma som när skivorna för första gången snurrade igång i Elvis Presleys Amerika. Alla låtar illustreras med bilder på originalkonvolut och låttexter.

Magasinet på drygt 100 sidor plus CD-skiva kostar 99:- i butik och distribueras via Sony Music / Interpress, det finns i butik från den 6 december.

Johannes Sjöberg, en av grundarna av Artistmagasinet, säger:

– Artistmagasinet har som idé att ge ut ett musikmagasin där man i varje nummer lyfter fram en utvald artists form, bild och text tillsammans med själva musiken. Att ett nummer, någon gång, skulle handla om Elvis var oundvikligt. Att det blev redan andra utgivningen berodde på flera faktorer. Till exempel att Sten Berglinds nya bok Uppväxt med Elvis utkom i september varför Sten gav tillträde till en av Skandinaviens största samlingar av Elvis memorabilia. Artistmagasinet fick också möjlighet att skicka med 12 klassiska Elvis inspelningar med nya numret av tidningen. Det avgjorde saken.

Lars Nylin

Premiärnumret av Artistmagasinet vigdes åt The Ark och gick inte att missa för någon som passerade en svensk kiosk. Nummer två handlar om den evigt aktuelle Elvis Presley.

Bilden: Johannes Sjöberg