22 november 2010

Svenska LOWE på Times Square

I går inledde det svenska syntpopbandet LOWE sin USA-turné med en spelning på Times Square i New York. Som första utländska band någonsin har LOWE blivit inbjudna att spela på The Real Radioshow som sänder direkt från Times Square.

The Real Radioshow har tidigare haft gäster som LL Cool J, Twisted Sister, Grandmaster Flash, Anthrax och The Misfits. I måndagens direktsända program hade LOWE världspremiär för sin kommande singel Breathe In Breathe Out.

LOWE debuterade 2044 med albumet Tenant. Samma år nominerades man på Scandinavian Alternative Music Awards (SAMA) i kategorierna Bästa Låt, Bästa Album och Årets Nykomling – och utsågs till Bästa Nykomling. De senaste åren har stockholmstrion – bestående av Leo Josefsson (sång), Rickard Gunnarsson (bas) och Tobias Ersson (synthesizer) – gjort flera internationella turnéer och spelat för miljonpublik på ett antal tv-galor. I bl.a Ryssland, Ukraina och Grekland har de stora fan clubs.

Tidigt nästa år släpper LOWE sitt tredje album Evolver.

Claes Olson

LOWE North American Evolver Tour 2010
Nov 22 The Real Radioshow, New York City, NY, USA
Nov 24 New York City, NY, USA
Nov 26 Portland, ME, USA
Nov 27 Salem, MA, USA
Nov 28 Ottawa ON, Canada
Nov 29 Toronto ON, Canada
Nov 30 Secret show, TBA, Canada
Dec 01 Peterborough, ON, Canada
Dec 02 Pittsburgh, PA, USA
Dec 03 Three Rivers, MI, USA
Dec 04 Secret show, TBA, USA
Dec 05 Toledo, OH, USA
Dec 06 New York City, NY, USA