16 november 2010

Sonic firar 10 år

På torsdag 18/11 firar rocktidningen Sonic 10 år. Jubelgalan på Berns i Stockholm är ett axplock av de hetaste svenska rubriknamnen i tidningen genom åren.

Sonic 10 år – En kväll med Goran Kajfe och gäster är rubriken när Sveriges ledande rocktidning det senaste decenniet firar 10 år med en exklusiv konsert på Berns i Stockholm. Den svenska scenens flitigast anlitade trumpetare, Goran Kajfes, är kapellmästare. De officiella gästerna är: Orup, Ola Salo, Oskar Linnros, Titiyo, Markus Krunegård, Olle Ljungström, First Aid Kit, Ebbot Lundberg, El Perro Del Mar, Magnus Carlson, Annika Norlin, Joel Alme och Anna Järvinen. Men utöver det hoppas redaktionen – som själva agerar DJ:s – att det ska bli fler namn än så.

– Vi är mer än nöjda. Det kommer att bli en fantastisk och unik kväll. Och vi utesluter inte att det dyker upp en eller annan överraskning, säger Sonics chefredaktör Pierre Hellqvist.

Gästartisterna och Kajfes framträder med ett specialkomponerat band bestående av Lars Skoglund, Johan Lindström, Tomas Hallonsten, Johan Berthling, Per Texas Johansson och Per Ruskträsk Johansson.

2005 firade Sonic femårsjubileum i samma salonger. Den gången med ett band lett av Martin Hederos och gäster som Robyn, Håkan Hellström, Howlin’ Pelle Almqvist, Annika Norlin, Plura och Moneybrother.

Lars Nylin