2 november 2010

Denise Lopez släpper nya albumet via Ubetoo

Denise Lopez tecknat distributionsavtal med den svenska musikdistributionstjänsten Ubetoo Music Distribution gällande sitt nya, femte album Black Lace & Leather – det andra på hennes eget bolag DLP International.

– Jag vill äga rättigheterna till min egen musik, förklarar Denise Lopez. Tack vare nya tjänster på nätet är det numera möjligt för artister att själva distribuera och sälja sin musik till sina fans. Och behålla hela förtjänsten själv.

– Jag har sålt över 500 000 album och haft förmånen att tjäna pengar på vanlig skivförsäljning. Men marknaden har förändrats. Och tekniken. Idag kan alla artister distribuera och sälja sin egen musik utan att använda ett skivbolag. Hela branschen har förändrats, och det skapar helt nya möjligheter för dem som hänger med.

Via Ubetoo kan artister nå ut att via 500 online-kanaler, bl.a iTunes, Spotify och Amazon. Man erbjuder dels streaming, dels digital distribution. Betaversionen lanserades hösten 2008. Musikdistributionstjänsten lanserades i augusti i år. Idag har ubitoo.com drygt 27 000 alster.

– Allt fler artister väljer att starta egna bolag för att kontrollera sin utgivning och behålla all royalty själv, säger Anna-Clara Blixt Modin, vd och grundare till Ubetoo. Vi märker en stor skillnad nu än för bara ett år sedan. Den nya tekniken innebär enorma möjligheter för musikartister.

På sitt nya album arbetar Denise Lopez med bl.a Pras Michel från Fugees, Liz McClarnon från Atomic Kitten och Niklas Petersson, som tidigare har producerat hits för artister som Velvet, Agnes & Dr Alban.

Claes Olson