1 november 2010

P3 GULD Nästa års gala arrangeras på Lisebergshallen i Göteborg

Sveriges Radios musikfest P3 Guld 2011 kommer att arrangeras i Lisebergshallen i Göteborg lördag 22 januari. I fredags släpptes biljetterna till galan.

Liksom tidigare år kommer P3 Guld-galan att sändas direkt i Sveriges Radio P3 och senare samma kväll i SVT.

– P3 Guld älskar svensk musik och direktsänder kärleksförklaringen inför publik med fokus på P3:s lyssnare, tittaren i tv-soffan och besökaren på plats, säger P3 Gulds projektledare Maths Broborg.
– Det ska bli väldigt roligt att återvända till Göteborg och erbjuda ännu en guldkantad föreställning.

Lisebergshallen blir den femte scenen för P3 Guld sedan premiären på Växjö Konserthus 2003. I Göteborg har galan tidigare arrangerats på Storan, Rondo, Lorensbergsteatern och Scandinavium.

– Lisebergshallen bjuder på stora möjligheter att skapa den intima känsla och nära publikkontakt som är ett kännetecken för P3 Guld. Arenan är en etablerad spelplats för många konserter och evenemang i Göteborg, så P3 Guld kommer garanterat att känna sig hemma där, säger Maths Broborg.

– Det är med lika delar glädje, stolthet och förväntan som vi återigen välkomnar en av Sveriges finaste och snyggaste musikfester till Göteborg, säger Joakim Albrektson, projektledare på Göteborg & Co.

Med P3 Guld hyllar Sveriges Radio P3 tillsammans med sin publik den svenska musiken genom att dela ut priser i nio olika kategorier. Årets nomineringar presenteras på en presskonferens i början av december.

Sveriges Radios ambition är att galan ska bjuda på ”minst lika många unika som häpnadsväckande liveframträdanden med landets mest spännande artister”. De medverkande på galan i januari presenteras senare i höst.

P3 Guld 2011 arrangeras i samarbete mellan Sveriges Radio, Liseberg och Göteborg & Co.

Claes Olson

Länk:
www.sverigesradio.se/p3/guld