20 oktober 2010

Nya internationella framgångar för Swedish House Mafia

Efter att ha etablerat sig som en live-akt på arenanivå fortsätter nu den svenska DJ/producent-trion Swedish House Mafia – Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso – med nya internationella framgångar även på skivfronten. Sommarens hitsingel One [Virgin Records/EMI] – som även blev en stor hit i form av Swedish House Mafia feat. Pharrell One (Your Name) – följs inför det kommande albumet Until One som släpps nästa vecka nu upp med Tinie Tempah-samarbetet Miami 2 Ibiza. Singeln klättrar redan högt på topplistor runt om i Europa.

I Holland har Miami 2 Ibiza gått direkt in på singellistans förstaplats. I Storbritannien debuterar singeln på plats fem. Dessutom har singeln redan placerat sig högt på listorna även i bland annat Tyskland, Frankrike, Belgien, Sverige, Danmark, Irland, Spanien, Italien och USA.

Såväl Miami 2 Ibiza som One och One (Your Name) finns med på det kommande albumet Until One [Virgin / EMI] som släpps globalt i slutet av denna månad (svensk utgivningsdatum är 27 oktober). Albumet innehåller såväl solo- som trioprojekt och remixar av Robin S, Daft Punk, David Guetta, MGMT och Coldplay m.fl.

I slutet av november släpps dokumentärfilmen Take One på dvd. Filmen är regisserad av Christian Larsson (som tidigare har arbetat med Jonas Åkerlund i projekt med bl.a Lady Gaga, Beyonce, Jennifer Lopez och Rammstein). Filmen följer Swedish House Mafia och dess medlemmar Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello på deras två år långa turnéäventyr med 285 framträdanden i 15 länder.

Swedish House Mafia har förlagsavtal med Universal Music Publishing-

Claes Olson

Länk:
Trailer till filmen Take One