19 oktober 2010

Stiko Per Larsson vandrar in på Warner Music

Stiko Per Larsson är dalkarlen som vandrat sig till rubriker. Nu har han gått hela vägen till Warner Music Swedens kontor för att skriva avtal.

Dalkarl, låtskrivare och artist. Alltsedan han 2007 ensam gick dalkarlsvägen från Rättvik till Stockholm har det stått klart att Stiko Per Larsson är en man som tar sin egen väg. Två album och fyra vandringsturnéer senare är det dags att samla krafterna för nästa stora etapp. Vart 2011 års vandringsturné kommer att bära kan inte avslöjas ännu. Men det ännu obetitlade album som planeras för våren 2011 kommer att släppas av Warner Music Sweden.

Stiko Per Larsson som själv har producerat sina två första album på det egna bolaget Marley Produktion inleder nu ett samarbete med Warner Music.

– Jag har alltid tyckt att Warner har en spännande bredd på sin utgivning och många av mina svenska favoriter finns på bolaget, säger Stiko som lovar att det nya albumet kommer att bli som de tidigare bara ”mycket mer och bättre”.

Stiko ger sig i dagarna in i Decibel studion för att tillsammans med sitt liveband och producenten Ola Gustafsson (Med Winnerbäck, Melissa Horn och nu senast Anna Stadling på meritlistan) påbörja inspelningarna som beräknas vara klara tidigt 2011.

Mattias Wachtmeister, A&R-ansvarig på Warner Music Sweden kommenterar:

– Stiko är den första – och enda – artist jag gått 31 kilometer för att se spela och jag räknar med att hela bolagets kondition kommer att förbättras avsevärt när vi våren/sommaren 2011 kommer att följa vår senaste signing på turné. Att resekostnaderna kommer att bli begränsade i sammanhanget är en klar fördel i dessa dagar…

Claes Olson

Bilden: T.v. Ola Gustafsson, t.h. Stiko Per Larsson