7 oktober 2010

MELODIFESTIVALEN De fyra första bidragen och artisterna klara

Sveriges Television har offentliggjort de fyra första tävlingsbidragen och artisterna till Melodifestivalen 2011. Först ut är Lasse Stefanz, Pernilla Andersson, Linda Bengtzing och Swingfly.

44 år efter första spelningen debuterar Lasse Stefanz nästa år i Melodifestivalen. Gruppens bidrag En blick och något händer är signerat teamet Alexander Bard/Ola Håkansson/Tim Norell som började skriva hits tillsammans redan för tjugo år sedan.
Likaledes tävlingsdebuterande Pernilla Andersson har själv skrivit sitt tävlingsbidrag Desperados.
Linda Bengtzing (som nästa år är med för fjärde gången) och Swingfly (debutant) tävlar med låtar komponerade av Pontus Assarsson/Thomas G:son/Jörgen Ringqvist respektive Teron Beal/Patrik Magnusson/Johan Ramström.

– De här fyra artisterna visar upp den musikaliska spännvidd som Melodifestivalen eftersträvar och alltid har eftersträvat, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2011. Från någon som kanske aldrig tidigare ens funderat på att vara med i tävlingen till någon som verkligen älskar tävlingsformen och vill fortsätta kämpa för en plats i Eurovision Song Contest.
– Inom drygt två veckor hopps vi kunna släppa fler av tävlingens artister, säger Christer Björkman.

Två av de nu offentliggjorda artisterna – Pernilla Andersson och Lasse Stefanz – ligger på Warner Music. Swingfly är kontrakterad av EMI Music och Linda Bengtzing har Stenhammar Music Group som kontakt.

MI återkommer längre fram med förlagsuppgifter rörande tävlingsbidragen.

Claes Olson

MELODIFESTIVALEN 2011 bidrag/artister
(artist/titel/kompositör)

Pernilla Andersson Desperados (Pernilla Andersson)

Linda Bengtzing E de fel på mig (Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist)

Lasse Stefanz En blick och något händer (Alexander Bard, Ola Håkansson, Tim Norell)

Swingfly Me And My Drum (Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström)