7 oktober 2010

BMG Rights Management i avtal med danska TG Publishing

TG Publishing har tecknat ett världsomfattande samarbetsavtal med BMG Right Management gällande hela det danska musikförlagets katalog. BMG RM Scandic har förvärvat 50 procent av katalogen och blir sub-förläggare av de resterande 50 procenten samt alla framtida verk.

Musikförlaget och produktionsbolaget TG är ett bolag med 20 låtskrivare och sju olika studior runt om i Danmark och Sverige. Under sina 25 år i branschen har man varit involverade i over 40 miljoner sålda skivor. På meritlistan står bl.a framgångar med artist och grupper som Aqua, Me & My, Tiggy, Smile.Dk, Dr Bombay, Chipz, Elize, Kato och DJ Ötzi.

– Vi är övertygade om att vi har hittat våra perfekta samarbetspartners i Thomas Scherer och Niclass Björlund på BMG Rights Management, säger John Aagaard, CEO och ägare av TG Publishing.

– Vår världsomfattande set-up med BMG:s säljstyrka och administration ger oss mer kreative frihet. Den kommer att ge oss mer tid över till att utveckla nya artister och samtidigt kommer vi att kunna ge våra producenter och låtskrivare det bästa tänkbara och starkast möjliga team, som kan sprida deras musik över hela världen. BMG Rights Management arbetar verkligen pro-aktivt och har den sanna passionen för musiken.
– Vi på TG är lyckliga över att nu vara del av ett bolag med människor som älskar att arbeta aktivt med musik på ett ärligt sätt och vi ser fram emot vårt framtida samarbete!

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med John Aagard och TG Publishing och att få vara del i deras fortsatta framgångar, säger Niclass Björlund, general manager för BMG RM (Scandinavia) AB.
– Jag träffade John Aagaard på MIDEM tidigare i år. När vi pratade om musik kände vi direkt att vi båda såg på samma sätt på möjligheterna i våra pågående förändringar både i musikbranschen och livet i stort. Vi kände genast att BMG RM och TG Publishing borde arbeta tillsammans.

– BMG Rights Management är stolta över att nu få arbeta tillsammans med John och TG-katalogen, samt med alla framtida TG-alster. TG Publishing har i flera år varit uppvaktade av flera andra musikförlag, men John Aagaard valde att gå med oss, kommenterar Thomas Scherer, BMG RM GmbH.
– TG Publishing är ?pure D-Pop” och det passar perfekt ihop med våra andra kataloger och kontrakterade låtskrivare!

Claes Olson