5 oktober 2010

Stranded kontrakterar Graveyard

Comebackande Stranded Rekords följer upp avtalet med Håkan Hellström med att kontraktera Göteborgsgruppen Graveyard.

Det första albumet från Graveyard Stranded/Universal kommer våren 2011. Men redan i november släpps en tvåspårs EP, som följs upp med en spelning på Debaser i Stockholm 7/11.

I ett pressmeddelande skriver Stranded om Graveyard:

”Graveyard bildades i Göteborg november 2006 och släppte året där på sitt debutalbum. Bandets sound kan något förenklat beskrivas som klassisk rock och det krävs inte något djupare musikaliskt grävande för att lokalisera Graveyards musikaliska influenser. Graveyard baserar både sitt sound och sin look på en solid ”retrogrund” – men är utan tvekan betydligt mer än enbart en upprepning av det förflutna. Detta är väldigt tydligt på bandets kommande album – producerat av Don Alsterberg (José Gonzales, Junip, The Soundtrack of Our Lives, International Noise Conspiracy) – där bandet tillsammans med Don har lyckats skapa en analogt inspelad och mixad albumproduktion som smakfullt kombinerar 70-talet med ett kraftfullt modernt sound. Även den gode Ryan Adams har förstått detta enligt hans facebook-status: ”OMG you guy´s I likes these so much, so so so good music.””

Isse Samie på Stranded säger till MI:

– Med signingen av Graveyard visar vi på Stranded att vi är öppna och ”på” av all typ av i våra öron kvalitativ/intressant musik oavsett genre. Graveyard är ett band som innehar allt av det vi eftersöker, stark identitet, grym look och en för att använda en trött slogan som faktiskt stämmer – en jävla attityd som vi inte sett eller hört på länge.

Graveyard själva skriver i pressmeddelandet:

– Det känns mycket bra att signa med ett bolag som bryr sig om kvalité snarare än vilken genre musiken ska placeras i. Bra skit är bra skit.

Lars Nylin