30 september 2010

Universal Music kontrakterar Ulrik Munther

I augusti inledde Ulrik Munther ett managementsamarbete med Johan Åberg och Anders Johansson. Nu har den 16-årige soloartisten och låtskrivaren skrivit skivkontrakt med Universal Music. Första singeln släpps senare i höst.

– Jag har följt Ulriks utveckling en längre tid, berättar Nicholas Johansson, A&R Manager på Universal Music.
– Förutom att vara en karismatisk artist och en grym sångare så har han dessutom utvecklats till en riktigt vass låtskrivare. Det ska bli otroligt kul att få jobba med honom!

Ulrik Munther började tidigt spela i rockband och skriva egna låtar, inspirerad av bland annat Oasis Defintely Maybe. Som 15-åring vann han Lilla Melodifestivalens svenska och nordiska final med egna låten En vanlig dag. Året därpå blev han tvåa i Metro Music Challenge med likaledes egenkomponerade Life.

Producenten Johan Åberg upptäckte Ulrik Munther på YouTube – där de tidigare svenska låtarna har över en miljon views – och inledde ett samarbete. Den nya musiken är till skillnad från tidigare uteslutande på engelska. Under september månad har Ulrik spelat på skivbolagskontor i både Stockholm, London och Berlin.

Med Johan Åberg som huvudproducent arbetar Ulrik Munther för närvarande i studion med sitt kommande debutalbum. En första singel släpps senare i höst.

Claes Olson