30 september 2010

SHOWCASE Roxy Recordings presenterade höstkollektionen

Det var fullsatt och trångt framför scenen på Berns i Stockholm när Roxy Recordings i måndags kväll bjöd på ett stort showcase med sex av bolagets höstaktuella artister. Orup var en av de som med sina nya låtar – skrivna i samarbete med Johan Kinde – tilldrog sig störst intresse.

Sedan Roxy Recordings under Leif Käcks ledning drog igång för några år sedan har skivbolaget lyckats etablera sig som ett av de mest framgångsrika på den svenska marknaden. Med Agnes har man dessutom lyckats få genomslag såväl runt om i Europa som i USA.

På Berns visade man i måndags upp sex av de artister som i höst är aktuella med ny musik på skiva. Några hundra nyfikna musikbranschmänniskor fanns på plats för att se, lyssna och mingla.

Först ut med husbandet på scenen var Patrik Isaksson, som efter att ha lämnat huvudstaden för ett stillsammare familjeliv i Dalarna nu gör comeback med singeln Mitt Stockholm – en av de två låtar han sjöng på Berns.
Efter Isaksson följde Tuesday, tidigare sångerska i Lucy Street. Hennes höstsingel The Coffee Song, skriven tillsammans med bland andra Jörgen Elofsson. Nästa artist i tur var Roxy Recordings amerikanska kontraktering Freddie Wexler, som passade på att tacka alla på plats för den uppmuntran och den support han har fått under sin arbetsvistelse i Stockholm.

Erik Hassle valde att bryta mönstret med husbandet och ensam med bara akustisk gitarr och uppbackad av sparsmakat pianospel bjöd han på en av kvällens absoluta höjdpunkter med sköna Last Rider. På framträdandet märktes att de senaste årens flitiga showcase-spelande och turnerande runt om i världen både har gett honom rutin och en övertygande säkerhet på scenen.

Le Kid levererade pop med klar hitpotential i låtarna Mercy Mercy och We Should Go Home Together, innan det så var dags för Orup att inta scenen. Han började med att hylla bandet före honom.
– En stor applåd för Le Kid! ropade han. De var ju helt fantastiska. Den felande länken mellan Bananarama och ABBA!

Orup rundade av föreställningen med två av de nya låtar han skrivit tillsammans med Johan Kinde. Utöver singelaktuella Född i november sjöng han även ett helt nytt nummer med arbetsnamnet Cigarett – en låt så ny att han för första gången på länge fick lov att använda textmanus för att minnas alla orden.

Som helhet var det ett mycket uppskattat showcase som tveklöst befäste Roxy Recordings position som ett av de starkaste svenska skivbolagen just nu. Hösten ser ljus ut på Kungsholmen!

Claes Olson