23 september 2010

ABBA-nej till Dansk Folkeparti

Sverigedemokraternas danska motsvarighet Dansk Folkeparti hade i helgen vid sin partikongress tänkt bjuda på en specialskriven ABBA-text. Det säger nu ABBA via Universal Music Publishing bestämt nej till.

Vid partikongressen var idén att Dansk Folkepartis ledare Pia Kjärsgaard skulle hyllas med texten Mamma Pia, en version av ABBA:s Mamma Mia. Men detta säger nu låtskrivarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus bestämt nej till.

– Det ska de ge fan i säger Andersson till TT Spektra.

Han fortsätter:

– För det första får man inte skriva om låtar som vill och för det andra vill vi att de ska fatta att vi inte är intresserade av att stödja deras parti.

När TT Spektra frågar om beslutet är en tydlig markering från ABBA svarar Benny Anderson:

– Ja, men det är väl självklart.

Lars Nylin