16 september 2010

v.37 Robyn regerar!

Robyn,som efter sin succé på Berlin Music Festival i helgen nu offentliggjort fyra kommande Sverige-konserter, dominerar stort på veckans SverigeTopplista. Hennes senaste album Body Talk pt. 2 [Konichiwa Records / EMI] går direkt in på första plats, samtidigt som föregående Body Talk pt. 1 [Konichiwa Records / EMI] sin fjortonde vecka på listan vänder upp från plats 5 till andraplatsen. Med listandelar på 27.28 resp. 5.02 procent svarar Robyn den här veckan för mer än tre av tio sålda album på topplistan. Dessutom har hon hela fyra singlar på singellistan, där hon bl.a ligger på plats 3 med Hang With Me och plats 5 med Dancing On My Own.

Bakom Robyns dubbla topplaceringar på albumlistan följer Iron Maidens guldsäljande The Final Frontier – även det en EMI-framgång. På fjärde plats återfinns veckans näst högsta nykomling: Hurts Happiness [RCA / Sony Music].
Totalt debuterar fyra nykomlingar på albumlistans topp 10. Anne-Lie Rydé gör en stark comeback med Dans på rosor [Lionheart / Universal] på plats 9 och Stone Sour Audio Secrecy [Roadrunner / Warner Music] . Omedelbart utanför topp 10 kan Pernilla Andersson sin bästa listplacering någonsin, då Ö debuterar på plats 11. Bakom henne, på plats 12, återfinns ytterligare en nykomling: Lloyd Cole Broken Record [Tapete / Border].

Singellistan toppas fortfarande av Shakira feat. Freshlyground Waka Waka (This Time For Africa) [Sony Music] och Eminem feat. Rihanna Love The Way You Lie [Interscope / Universal]. Den här veckan byter dock singlarna plats med varandra på listan, med Shakira tillbaka på förstaplatsen. Högsta nykomling är snart albumaktuella Håkan Hellström, som återfinns på plats 8 och 9 med River en vacker dröm resp. Saknade te havs [Universal Music].

Totalt är Sveriges andra och tredje mest sålda album denna vecka signerade EVA Records. Absolute Music 64 [EVA / Universal] toppar samlingslistan före nykomlingen Absolute Relax [EVA / Sony Music].

På den klassiska listan går Anne Gastinel rakt in i topp med sin inspelning av Bachs cellosviter [Naive / Naxos].

Claes Olson