9 september 2010

v 36 Absolut Sundström

Stefan Sundström är veckans starkaste nyhet på albumlistan. Men veckans nykomling alla kategorier finns Absolute på samlingslistan.

Stefan Sundström firar att han fyllt 50 år genom att nå sin starkaste placering sedan hans Allan Edwall-album i början av 00-talet. Nya 5 dagar i augusti [National/Border] går in som nummer 3 på en lista som nu åter toppas av Iron Maiden följda av Darin.

Även längre ner på albumlistan händer det en hel del. Warner får in två amerikanska rockalbum på topp 10: Disturbed med Asylum [Reprise/Warner Music] är nummer 7 medan Avenged Sevenfold når plats 9 med Nightmare [Warner Bros/Warner Music].

Även veckans fjärde och femte nykomlingar är rockbaserade och dessutom svenska: Sonic Syndicate från Falkenberg går in som 13 med We Rule The Night [Nuclear Blast/Warner Music] medan den stockholmska AOR-duon Houston når plats 16 med det självbetitlade debutalbumet [Rocket Songs/Sound Pollution].

Längre ner finns nyheter med The Baseballs, Thomas Järvheden och Murderdolls.
Veckans raket finns på samlingslistan, Absolute Music 64 [Eva/Universal] är inte bara totaletta, den står också för nästan fyra av tio sålda compilations.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/