8 september 2010

MUSIKTÄVLING Finalhelg för The Next Big Thing

Talangtävlingen The Next Big Thing – med musiktjänsten Snowfish som arrangör – arrangerar fredag och lördag sin första finalhelg. Platsen är Kungsträdgården i Stockholm och Snowfish svenske boss Nick J Homstén är påtagligt nöjd när MI ringer.

Hur har första tävlingssäsongen gått?

– Vi kan summera säsongen som oerhörd framgångsrik, med mer än 2500 tävlande. 4500 konton har skapats under tävlingsperioden. Över 500 000 besökare varav nästa 300 000 unika i målgruppen. 9000 media har laddats upp varav 3000 låtar. Varje användare har tillbringat i snitt 8,5 min per besök, vilket är på gränsen till osannolikt. Mer än 5 miljoner sidvisningar… Mer än 10 000 besökare per dag!

Den gamla klyschan succé håller alltså att använda?

– Allt detta tycker jag talar sitt tydliga språk för att det varit en succé! Man skall också tänka på att det var en lång startsträcka innan tävlingen tog fart, om man skulle rita en linje 1, 5 månad in i tävlingen så skulle siffrorna vara betydligt högre.

Blir det en fortsättning?

– Säsong 2 är redan planerat och kommer bli något i hästväg. Då kommer Next Big Thing att kunna titulera sig som Sveriges största musiktävling. Då tar vi även ett steg mot rörligt… vad det innebär får man vänta och se… Men redan nu är trycket från partners stort inför säsong 2 som skall starta senare i år.

Vad händer under finalhelgen?

– Artistfältet i Kungsan inför finalen är fantastiskt starkt, det finns minst fem kandidater som definitivt kan bli riktigt stora stjärnor. Och till efterfesten blir det live uppträdande av amerikanska bandet Yearling som flugits in, nya stjärnskotten Gabriel Brandes, dubbla DJ:s plus hemliga gäster. Det blir en fest som ingen vill/bör missa!

Lars Nylin

Alla fakta om finaldagarna finns på länken:

http://www.thenextbigthing.se/

Länk till Snowfish:

http://snowfish.com/Snowfish.seam#region=se