1 september 2010

Sony / ATV kontrakterar Susanne Sundför

Sony/ATV Scandinavia Music Publishing Scandinavia har i samarbete med Waterfall Music Publishing tecknat ett världsomspännande förlagsavtal med den norska sångerskan och låtskrivaren Susanne Sundför.

Susanne Sundför skivdebuterade 2007 med ett debutalbum som belönades med Spellemanspriset (en norsk grammis) i kategorin Bästa kvinnliga artist. Hennes senaste album The Brothel [EMI] gick direkt in i topp på den norska albumlistan i samband med utgivningen i mars i år och låg sedan kvar på topp 10 i närmare två månader.

– Jag har lyssnat på Susannes musik ända sedan hon släppte sitt debutalbum och har dessutom haft glädjen att se henne live flera gånger de senaste åren, berättar Sony/ATV Music Publishing Scandinavias A&R Jonas Holst.
– Jag minns särskilt en solokonsert hon gjorde i Vigeland-parken i Oslo en kall februaridag i vintras. Det var ett magiskt framträdande. Susanne Sundför är tveklöst ”one of a kind”!

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Sony/ATV och Waterfall nu utvidga Susanne Sundförs internationella marknad, kommenterar artistens manager Kenneth Andersson.

Claes Olson