19 augusti 2010

National tecknar avtal med nya Phonofile

I förra veckan offentliggjordes sammanslagningen mellan den norska digitala distributören Phonofile AS och svenska KlickTrack. Efter att tidigare ha samarbetat med KlickTrack i mer än tre år har skivbolaget National nu tecknat ett nytt avtal med nya Phonofile.

Skivbolaget National bildades för nio år sedan och i katalogen återfinns bl.a album med artister och band som Miss Li, Stefan Sundström, Allan Edwall, Atomic Swing, The Baboon Show, Little Marbles, Thorsten Flinck, Torkel Rasmusson & Kjell Westling och Ulf Sturesson. I september släpps nya album med Stefan Sundström och The Baboon Show, som är aktuella med en kommande turné till Kina. I somras har bolaget distributionsavtal med Border Music.

– I takt med att den digitala försäljningen ökar är det vår plikt att som oberoende skivbolag se till att våra artister får högsta prioritet och en skälig del av de intäkter som försäljningen genererar, konstaterar Eggis på National.
– Hos Phonofile har vi enligt mitt tycke hittat den optimala samarbetspartnern. Vi får korta beslutsvägar, snabba fötter, stort tekniskt kunnande och ett musikhjärta som brinner nästan lika starkt som Nationals.

– Avtalet med National ger Phonofile en flygande start efter etableringen av vårt stockholmskontor, menar Phonfiles vd Erik Brataas. National är ett högt respekterat bolag och ett av Nordens bästa skivbolag, vilket vi gläds över att få samarbeta med.

– National är det viktigaste oberoende skivbolaget som finns kvar och vi är oerhört glada över att de givit oss förtroendet att jobba med deras artister och utgivningar, säger Daggan Stamenkovic, chef för Phonofiles nya kontor i Stockholm. Vi kommer att göra allt vi kan för att deras releaser ska exponeras på det sätt de förtjänar på download-shoparna.

Claes Olson