19 augusti 2010

EMI kontrakterar Oskar Gyllenhammar

Oskar Gyllenhammar, som i våras debuterade med singeln Inga roller och manér [StartKlart] och fortfarande befinner sig ute på turnén 100 gig! 100 dar! – ett äventyr som inleddes redan 17 maj och avslutas först 24 augusti, har kontrakterats av EMI.

Oskar Gyllenhammars förläggare och bokare Per Sonerud på StartKlart berättar att EMI fick upp ögonen för sångaren och låtskrivaren under den pågående turnén.
– Efter att ha följt turnén har skivbolaget beslutat att skriva kontrakt med honom. På knappt hundra dagar har Oskar, genom ett ihärdigt turnerande runt om i landet, gått från ung kämpande musiker till att bli kontrakterad av ett stort skivbolag.

– När turnén startade i mitten på maj fanns bara en handfull spelningar bokade, och grabbarna hankade sig fram som gatumusikanter, men det dröjde inte länge förrän media och arrangörer fick upp ögonen för fenomenet, berättar Sonerud.
– Under resans gång har Oskar och hans band bland annat spelat i radio och tv samt blivit bokad till Peace & Love.

Oskar Gyllenhammar är född 1991 och kommer från Hudiksvall. 2009 tilldelades han Hälsinge Akademis kulturstipendium och till vardags studerar han på musikgymnasiet Rytmus i Stockholm.

I sina låtar blandar Oskar Gyllenhammar ”vardagsbetraktelser med djuplodande funderingar – där finns känslan av att vara strandsatt i nuet, att drömma sig bort, en önskan att bege sig ut i världen men också ett vemod över att den bekymmerslösa barndomen är förbi, en hemlängtan och samtidigt en strävan att ta sig vidare.”

Efter avslutningen på turnén 100 gig! 100 dar! kommer Oskar Gyllenhammars i höst att börja spela in sitt debutalbum.

Claes Olson