12 augusti 2010

TT Grace gör USA-turné och spelar på Graceland

Det svenska rock’n’roll-bandet TT Grace från Nynäshamn – vars repertoar har en betoning på 50-talet – genomför denna månad en tre veckor lång turné i USA. Bland höjdpunkterna på turnén står bl.a ett framträdande på Graceland under Elvis-veckan samt en albuminspelning i Nashville med legendariske Larry Rogers som producent.

TT Graces tre veckor i USA innehåller förutom Graceland-spelningen och skivinspelningen med Larry Mann som producent (Mann har genom åren arbetat med bl.a Jerry Lee Lewis, Rick Nelson, Billy Swahn och Karl Mann, som tillsammans med Rayburn Anthony kommer att sjunga på en låt tillsammans med TT Grace) ett antal framträdanden på den nära Elvis-vännen George Kleins tv- och radioshower.

– Rayburn Anthony upptäckte bandet på en spelning i Arvika, berättar Calle von Schewen på Sound Pollution. TT Grace skickade honom senare en video och sedan var bollen i rullning.

I november förra året släppte bandet sitt debutalbum Original på etiketten Crong Recordsåret.

– Killarna är i 20-års-åldern och har spelat ihop sedan de var fjortom-femton, berättar Schewen. Det är bebop-körer, slickade frisyrer och skinnjackor. Vackert, bitvis melankoliskt och fantastiskt bra!
– De har spelat flitigt runt om i Sverige sedan albumsläppet, men har ändå varit något utav ett doldisband på hemmaplan. Nu är det stora genombrottet på gång!

Claes Olson