5 augusti 2010

Roskilde invaderar Stockholm

En av programpunkterna under nästa veckas Kulturfestival i Stockholm är Roskildescenen. Som namnet antyder handlar det om att den klassiska danska festivalen kommer på besök. Med sig har man några av de intressantaste danska artisterna just nu.

På tisdag 10/8 inleds Stockholms Kulturfestival. På programmet finns exempelvis öppningsmusik av Håkan Lidbo, en hyllningsgala till Cornelis Vreeswijk (14/8) och 20-årsfirande av artisten Lisa Nilsson (10/8). En annan spännande programpunkt är Roskildescenen på Skeppsbron, ett evenemang där heta danska artister tas till en svensk publik i regi av folk från den bekanta festivalen på Själland. Fri entré gäller vid samtliga konserter. På tisdag startar evenemanget med en VIP-fest på samma plats. Evenemangets svenska kontakt, Per Bussman på Triada Communication säger:

– Förutom en fantastisk möjlighet för den svenska publiken att bekanta sig med den danska musikscenen, så är vi många som hoppas att detta ska leda till ett långsiktigt och ömsesidigt intresse för varandras musikaliska uttryck och kreativitet. Dessutom kommer vi att få ta del av det miljötänk och de upplysningskampanjer om miljö och grön profil som alltid har präglat Roskilde Festivalen.

Bland artisterna som medverkar på Roskildescenen finns namn som i got you on tape, Ginger Ninja, Kellermensch och Lucy Love. Allt om de danska – och några svenska – artisterna finns att läsa i programmet som finns på länken:

http://kulturfestivalen.stockholm.se/2010/program_general.php?GID=45.

Fotnot: Per Bussmann nås via bussmann@triadacommunication.se

Lars Nylin