21 juli 2010

ARIST Amaranthe i avtal med Spinefarm/Universal Music

Göteborgsbandet Amaranthe har skrivit ett avtal med det finska hårdrockbolaget Spinefarm. Etiketten är en av Europas ledande i sin sort efter succéer med bl.a. Nightwish och Children of Bodom och ägs av Universal Music.

Efter Amaranthes framträdande på Getaway-festivalen i Gävle förra helgen begav sig bandet till en yacht för att skriva på ett avtal som kommer att leda fram till ett debutalbum planerat till början av 2011.

Bandets gitarrist Olof Mörck kommenterar:

– Spinefarm har visat en stark förståelse för vad vi har försökt åstadkomma musikaliskt och visuellt. Att de är uppbackade och ägda av världens största skivbolag Universal gör ju inte saken sämre. Vi kommer att kunna ta Amaranthe till oanade höjder och vi kan verkligen inte vänta till lanseringen drar igång på allvar i början av nästa år!

Magnus Söderqvist på bandets management Catapult Music säger till MI:

– Intresset kring Amaranthe har varit enormt stort ända sedan vi började
presentera bandet mot skivbolagen. De allra flesta av de största bolagen med metal/rock-inriktning har sniffat runt och haft bandet under sin radar. Men både bandet och vi på Catapult kände att vi fick exakt de rätta vibbarna från Spinefarms a&r:s Hannu Lethonen och Alec Hirst-Gee. Vi tror att Spinefarm har den rätta mixen av major och indie. De har visat sig högst framgångsrika att bygga impact med band som Nightwish och Children Of Bodom, för att ta två exempel.

Amaranthe fick redan från start bra spelning hos radiokanalen Bandit som under våren spelat bandets låt Leave Everything Behind flitigt. Låten finns även med på den senaste Bandit-samlingen Bandit Rock vol 4.

Diskussioner förs nu med några producentalternativ. Söderqvist fortsätter:

– Fokusering kommer att ligga på att färdigställa plattan här under sensommaren och hösten, ett 20-tal låtar finns. Bandet hoppas också att hinna med en del spelningar men inget som är spikat och klart ännu.

För 2011 har Amaranthe redan fått förfrågan från amerikanska Kamelot om att agera support vid deras kommade USA- och Europa-turné.

Lars Nylin