15 juli 2010

Ytterligare konkurser i Hultsfred

För ett par veckor sedan meddelades att årets festival i Hultsfred ställts in och att det arrangerade bolaget Hultsfredsfestivalen AB – som bildades så sent som i vintras – begärts i konkurs. Nu har även föreningen Rockparty, som startade festivalen 1986, och dess två två bolag Rock Metropol AB och Music Link tvingats i konkurs.

För närvarande utreder Advokatfirman Glimstedt de olika Hultsfredsbolagens tillgångar. Drygt 100 företag och organisationer har idag fordringar på Rockparty, liksom de cirka 5 000 personer som köpt biljett till den inställda festivalen.

Enligt TT Spektra har Rockpartys ordförande Tony Bohlin vädjat till konkursförvaltaren att se till så att de som köpt biljetter får pengar först.
– Men vi kan inte påverka det själva, konstaterar Bohlin.

Till TT Spektra säger Bengt Stridh på Advokatfirman Glimstedt att de som hoppas på att få pengarna tillbaka gör klokt i att skruva ner sina förväntningar.
– I nuläget bedömer jag att alla biljettköpare har väldigt små förutsättningar att få någon betalning, säger Bengt Stridh.

Flera artister som skulle uppträda på festivalen har fått betalt i förskott.
Enligt Stridh kan konkursboet komma att kräva tillbaka pengar från de många artister som fått betalt i förskott för att framträda på årets inställda Hultsfredsfestival.
– Det finns ett stort antal kontrakt och varje kontrakt granskas separat. Det här kommer att ta lång tid, säger han.

Claes Olson