15 juli 2010

Sister Sin på sex veckor lång USA-turné

På lördag inleder det svenska bandet Sister Sin en omfattande USA-turné som kommer att pågå i sex veckor. 23 juli släpper bandet sitt nya album True Sound Of The Underground [Metal Heaven / Sound Pollution].

Sister Sin albumdebuterade 2008 med Switchblade Serenades [Metal Heaven / Sound Pollution]. Första singeln On Parole fick rotation på amerikansk radio och videon till samma låt fick hög rotation på MTV Music Choice och hördes i flera avsnitt av MTV:s Real World.

Bandet har turnerat flitigt i ett och ett halvt år över hela Europa och Nordamerika, där man spelat tillsammans med bl.a Arch Enemy och Motörhead. Dessutom har Sister Sin med en låt i tv-spelet Rock Band.

– Vårt band gör inte något retroskräp, säger bandets frontfigur Liv. Detta är en seriöst testamente till riktig heavy metal och rock’n’roll. Vi här för att skapa liv… och bli ett med musiken.
– Nu far vi över till USA för en sex veckors lång turné med M.S.G., 1500 mil närmare bestämt, konstaterar Liv. Mycket åka bil kommer det bli, men riktigt roligt. Sen kommer vi hem ett par veckor och passar på att spela på Kalmar Rockbay festival. Därefter bär det av mot USA igen för att spela ett par gigs med Black Label Society och vidare på turne med Ill Nino. Vi börjar i Las Vegas vilket ska bli grymt coolt!

Nya albumet True Sound Of The Underground är producerat av Henrik Edenhed (Dead By April, Robyn, Lambretta etc). Första singel blir låten Outrage. Albumet innehåller även bandets dedikation till den svenska boxningslegenden Ingo Johansson: Beat ’em Down.

Claes Olson